Julig saffranskaka i långpanna

På söndag är det Lucia och då ska man självklart bjuda på ett riktigt adventsfika.
Orkar du inte baka lussebullar så är detta ett superbra alternativ.
Denna saffranskaka är enkel, snabb och bara så underbart god.
Smör blandat med mycket saffran och gräddmjölk ger en underbar
konsistens och smak som höjer hela kakan.
Mina föräldrar fick provsmaka denna och slukade i sig 6 bitar på direkten.
SÅ GOD var den.
Ca 20 bitar
INGREDIENSER
200g smör
2 pkt saffran 0,5 g
3 dl gräddmjölk
3 dl strösocker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Tips på dekorering:
1/2 dl hackade sötmandlar
1/2 dl pärlsocker
1 dl russin
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och mjöla eller lägg i bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x35 cm.
- Smält smöret och blanda ned saffran och gräddmjölk.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda noga i bakpulver. Tillsätt vetemjöl lite i taget och mellan tillsättningarna häller du i lite av smörblandningen. Blanda ihop allt till en jämn och fin smet.
- Häll smeten i långpannan. Strö över frivillig dekorering.
- Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna och skär sedan upp rutor.
