Marängrenar med smak av olika sorters choklad!

Eftersom att Marängspöken är så enkla att göra och SÅ goda att äta, 
så ville jag göra en julversion av dessa. 
Det blev Rudolf-renar med smak av olika sorters choklad!
Seg chokladmaräng, toppade med smarties och mörk choklad...
SÅ himla goda!!!
ca 48 stycken
Ingredienser
3 äggvitor
2 krm vit vinäger
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
1 tsk kakao
eventuellt 1 tsk maizena  

Dekorering
48 smarties
150 g mörk choklad 

Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader. 
- Vispa äggvitorna på låg hastighet tills det blir vitt skum. 
- Tillsätt vinäger och 1/3 del av strösockret. Öka farten på elvispen. 
- Blanda i vaniljsocker och resten av strösockret, vispa smeten till fast skum. 
- Rör försiktigt i kakaon och blanda om. Om smeten känns lös kan du tillsätta 1 tsk maizena. 
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fyll en spritspåse med rund tyll med marängsmeten.
- Börja med att spritsa ut en oval cirkel och avsluta med att göra en liten nos.
- varje nos trycker du dit en smarties. 
- Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme tills att de har svalnat och torkat. 
- Smält mörk chokladen och fyll en liten spritspåse. Klipp ett litet hål och spritsa ut horn på ett bakplåtspapper. Sätt renhuvudet mellan två chokladhorn så att det fastnar. Använd en tandpetare och klicka ut ögon på varje huvud. 
- Förvara renarna svalt och mörkt i en lufttät burk.