Två i ett: Saffran & Pepparkakskakor

Julstressen hänger tungt över våra axlar. 
Man ska hinna köpa julklappar, städa, julfixa och baka.
Och bara bakandet i sig är mycket att hålla reda på.
Både småkakor, godis och lussebullar. 
 
Varför inte minska stressen liite genom att lägga ihop julens
godaste småkakor till en småkaka?
Förslagsvis en saffran & pepparkakskaka! 
Två smaker i ett! 
Mums!
 
Lycka till! :)
 
ca 20 stycken
 
Ingredienser
0,5 dl ströocker
1 pkt saffran (0,5 g)
0,5 tsk vatten
100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1/4 del av ett paket färdigköpt pepparkaksdeg
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig). 
- I en liten skål blandar du saffran med ca 1 msk socker. Häll i vattnet och rör runt. Ställ åt sidan. 
- Blanda samman rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör ned saffransblandningen. 
- Häll i mjölet, lite i taget, och se till att blanda ordentligt så att degen blir jämn och fin. 
- Dela degen i två lika stora delar. Rulla ut vardera del till en längd, ca 30 cm lång. 
- Ta fram 1/4 del av ett paket pepparkaksdeg och dela den biten i två. Rulla ut vardera del till en längd, ca 30 lång.
- Lägg en pepparkakslängd emot en saffranslängd. Tryck till dem lite lätt så de fastnar i varandra. Ovanpå lägg en pepparkakslängd på saffranslängden och så vidare. Plasta in rullen och lägg i frysen ca 15 minuter. 
- Ta ut rullen från frysen och skär den i 6mm tjocka skivor. Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 min. 
#1 - - Matilda Berlin:

Att jag aldrig tänkt på det! :o Här skall hem och bakas :)

Svar: Väldigt enkla och otroliga goda :)
Annika