Äppelrosor med rosensocker

Den 2 juli är det Rosens dag. 
Med dessa små och söta äppelrosor smaksatta med rosensocker
hyllar du rosen på ett gudomligt gott sätt. 
 
Så baka, vänta och njut!
 
4 st äppelrosor
 
Ingredienser
1 äpple
1 pkt Smördeg
1 halv citron
1 dl ljussirap
1 tsk stött kardemumma
 
Gör så här:
- Dela och kärna ur ett äpple. Skiva äpplet sedan i tunna skivor. 
- Häll ca 2,5 dl vatten i en skål och saft av en halv citron. 
- Lägg de skivade äpplena i skålen med vattnet och citronsaften. Lägg i mikron ca 3-6 minuter, titta till med jämna mellanrum så att äppelskivorna inte blir så mjuka att de går sönder. De ska vara mjuka men samtidigt fasta när de är klara. Ta ut de ur mikron och lägg i en sil. 
- Om du köpt en färdigskuren smördeg så kan du kavla ut varje platta till en rektangel. Har du köpt en smördeg som inte är skuren så skär den i 4 remsor. 
- Bred lite sirap på varje remsa och lägg därefter äppelskivorna längs med ena långsidan på smördegen. Blanda rosensockret och kardemummman i en liten skål och strö över varje remsa med äppelskivor. 
- Vik över den undre långsidan på äppelskivorna. Ta tag i ena kanten och börja rulla ihop äppelremsorna till en boll. Lägg rosorna i muffinsformar och strö över lite rosensocker.
- Grädda på 180 grader mitt i ugnen ca 30 minuter. Lägg över aluminumfolie och grädda ytterligare 10 minuter.
- Låt svalna och ta därefter ut äppelrosorna ur muffinsformarna. 
- Sila över lite florsocker och servera med vaniljsås.
 
För en mer exakt beskrivning till hur man gör äppelrosorna, klicka här!