Donutstårta - en riktigt mumsig bakelse!

Munkar och donuts är två av mina och amerikas absoluta favoritbakverk. 
De är lätta som luft att äta men mättar fort medan man är inne på sin fjärde bit.
Donuts och munkar är såklart goda som de är, men snäppet godare är att göra om de till en 
egen liten tårta. En riktigt mumsig bakelse med andra ord!
 
Rolig fakta om donuts!
I USA äts det över 10 billioner donuts varje år. 
Det är sjuukt många donuts med andra ord!
 
Så gör som amerikanerna njuut direkt av dessa underbara bakverk!
 
Ingredienser
4 donuts (ofyllda munkar med hål i mitten)
Jordgubbar
1-2 dl grädde (valfritt hur mycket grädde du vill ha i) 
Valfri smaksättning
 
Gör så här:
- Dela donutsen i halvor. Det är lite knepigt eftersom att de är mjuka, men håll ett stadigt tag och skär med en tandad kniv så ska du se att det blir två halvor till slut. 
- Vispa grädden och tillsätt eventuell smaksättning, t.ex. vaniljsocker, smält choklad eller karamellsås. 
- Snoppa och skär jordgubbarna i skivor. 
- Om du är nöjd med ingredienserna är det nu dags att lägga ihop tårtan. Börja med att klicka eller spritsa ut grädden på en av varje donuthalva. Lägg därefter på några jordgubbsskivor och strö eventuellt på lite hackad choklad. Placera försiktigt den andra halvan på den som är dekorerad.
- Serveras direkt om du har självdisciplinen att inte ha ätit upp den redan! 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Bakelser
Taggar: bakelse, bakelser, dessert, donuts, donutstårta, grädde, jordgubbar, tårta