Kastrullkaka med röda vinbär

Kastrullkaka är en superenkel, snabblagad och supergod kaka att göra när man får
oväntat sällskap eller ska iväg på en oplanerad aktivitet. Variationen är oändlig men
resultatet blir alltid detsamme - gudomligt god!
Ingredienser
125g smör
1,5 dl socker
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl röda vinbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan sockret.
- Ta av kastrullen från plattan och rör i ca 1 dl mjöl så att smeten svalnar lite. Tillsätt sedan ägget och resten av mjölet. Rör om hela tiden så att ägget inte koagulerar dvs. stelnar till.
- Häll smeten i en form med löstagbar kant. Häll eller tryck i valfri fyllning, t.ex. röda vinbär, hallon, choklad eller något annat mumsigt du älskar.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna något och sila sedan över lite florsocker.
- Servera gärna kakan ljummen tillsammans med vaniljsås.
