Tacostårta med hemgjord guacamole

Tacostårtan är en inspirerad version av den internationellt kända pizzatårtan
Den är superenkel att göra och piffar upp en vanlig tacoskväll. 
Och den är galet god!
 
Guacamole för 6 personer
Ingredienser
3 st mogna avokado
1,5 dl créme fraiche (eller turkisk yoghurt, gräddfil)
1,5 msk pressad citronsaft
1 st pressad vitlöksklyfta 
Salt och peppar efter smak
 
Gör så här:
- Dela avokado och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet och lägg i en skål.
- Tillsätt créme fraiche, citronsaft och pressad vitlöksklyfta. Mosa ihop allt till en slät smet. 
- Krydda med salt och peppar efter smak. 
 
Tacostårta ca 8-10 portioner
Ingredienser
1 kg köttfärs + 2 påsar tacokrydda
3 stora Tortillabröd
1 burk med valfri tacosås
1 burk majs
1 påse med riven ost
Nachochips
 
Gör så här:
- Ta fram en stor form med löstagbarkant, ca 25 cm i diameter. Rita ut en stor cirkel, som matchar formen, på ett bakplåtspapper. Klipp sedan ut den och lägg i formen. Smörj pappret med lite olja eller smör. 
- Sätt ugnen på 200 grader. 
- Stek köttfärsen enligt instruktionerna på tacokryddförpackningen. 
- Börja det första lagret med att lägga ett tortillabröd i botten av formen. Bred ut lite tacossås, strö över lite tacoköttfärs, lägg på majs och krossade nachochips. Avsluta med riven ost. Fortsätt med dessa steg på ytterligare två lager. Avslutningsvis ska det vara fyllning på toppen för att undvika att brödet blir hårt och bränns vid.
- Grädda tacotårtan i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Beroende på ugn så tar det lite olika lång tid. Tacotårtan är klar när osten är gyllene och man kan sticka en kniv igenom tårtan. 
- Servera tillsammans med en sallad och hemgjord guacamole. 
0 kommentarer publicerat i Matrecept
Taggar: guacamole, tacos, tacoscake, tacoslasagne, tacospaj, tacospie, tacostårta