Äppelkaka med en naturlig sötma

Jag har fått i uppdrag att baka mer sockerfria och glutenfria bakverk till kyrkan.
Så idag när vädret var fruktansvärt tråkigt passade jag på att experimentera fram lite godsaker.
Mitt första bakverk blev en äppelkaka med en naturlig sötma, med andra ord inget tillsatt raffinerat socker.
Denna äppelkaka passar utmärkt till alla att äta. Den smakar naturligt sött och går att smaksätta med vad man vill. Om man vill ha lite extra sötma utan att tillsätta socker går det utmärkt att ha i en tesked vaniljsocker eller honung.
Ingredienser
100g rumsvarmt margarin
2,5 dl rivna kokosflingor
5 små äpplen eller 2-3 stora
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma
3 tsk mald kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en 2L form, avlång eller rund, med lite margarin och ströbröd.
- Blanda margarin och kokosflingor poröst. Rör ned äggen, ett i taget.
- Skölj och riv äpplena grovt. Blanda sedan ned de i smeten.
- Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och kanel i en enskild skål. Blanda sedan ned det i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Låt kakan svalna en stund innan du stjälper upp den.