En kakdeg - två olika smaker på kakor

Vårkänslor!
Dessa snittar är drömmande goda och passar utmärkt till att äta när man längtar efter vår och sommar.
De har ett knaprigt yttre och ett segare innehåll, en perfekt blandning med andra ord.
Baka, vänta och njut!
Ca 35 st.
Ingredienser
100g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ca 2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
Smaksättning
1 nypa havssalt
1-2 tsk malda lavendelblommor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker vitt och poröst.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen.
- Arbeta snabbt ihop det till en deg.
- Dela degen i två delar och lägg i varsin skål. Blanda 1-2 tsk malda lavendelblommor i ena skålen. I den andra skålen kan du antingen redan då lägga i en nypa havssalt eller vänta och lägga på det precis innan gräddningen.
- Rulla ut lavendellängden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rulla sedan ut den andra längden och lägg den på samma plåt men med lite mellanrum. Ta en gaffel och tryck ut längderna med. På den längden som inte är smaksatt så strör du på saltet om du inte redan lagt det i degen.
- Grädda längderna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna kallna på plåten.