Vegansk tigerkaka

 
Tips!
Vill du ha en mer smakrik tigerkaka så kan du byta ut vattnet mot exempelvis apelsinjuice eller liknande. 
Eller så kan du byta ut linfröblandningen mot en halv mosad banan. För banan har en naturlig hinna i sig och den binder ihop kakan likadant som ett vanligt ägg. Tänk på att tillsätta en 1 tsk bakpulver utöver receptets ordination bara! 
 
Baka, vänta och njut!
 
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk bakpulver
2 dl vatten
1 dl rapsolja
 
Äggersättning:
1 msk linfrö
3 msk hett vatten
 
Smaksättning:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en avlång sockerkaksform, ca 1,5L, med olja och bröa den med ströbröd. Ställ sedan åt sidan.
- Blanda 1 msk linfrö med 3 msk hett vatten i ett glas. Blanda om och låt stå några minuter. 
- Blanda vetemjöl, bakpulver och strösocker i en bunke. 
- Häll därefter i rapsoljan och vattnet. Blanda väl. 
- När linfröblandningen har fått en geggig hinna i sig är den klar och ska blandas i kaksmeten. 
- Häll 1/3 del av kaksmeten i en skål och blanda med kakaon. I den första skålen som har 2/3 delar smet i sig blandar du i vaniljsockret. 
- Häll 1/2 del av vaniljsmeten i den avlånga sockerkaksformen. Därefter häller du i kakaosmeten på vaniljsmeten och sedan avslutar med resten av vaniljsmeten. 
- Ta en gaffel eller sked och rör runt försiktigt i formen. Ungefär som ett marmorerat mönster. 
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kolla av med en provsticka så att kakan inte är kletig.