Kanelskorpor - perfekta att tjuvstarta julen med!

Underbara kanelskorpor som är så enkla att göra.
Passar perfekta att tjuvstarta julen med!
Bred på lite apelsinmarmelad
eller ät de precis bara som de är.
ca 30 stycken
Ingredienser
2 ägg
1 dl strösocker
80 g smält smör
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 tsk mald kanel
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. Degen ska inte knådas för då blir skorporna sega.
- Dela degen i två bitar på ett mjölat bakbord. Rulla vardera bit till en längd, ca 30 cm lång. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till ca 1 cm tjocklek.
- Pensla längderna med vatten och strö över kanel.
- Grädda mitt i ugnen tills de fått gyllene färg, ca 15 minuter.
- Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna till skorpor och sära lite på dem men låt de ligga kvar på plåten.
- Ställ tillbaka dem i ugnen och torka i ca 30-40 minuter. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten.
- Förvaras torrt och mörkt.

Gott!