Amerikanska chokladmuffins med toblerone

Idag är det chokladmuffinsdagen. 
Visst är det härligt att det finns en massa dagar där man kan
med gott samvete frossa i sig sötsaker? 
Detta recept ger saftiga, höga och chokladiga muffins.
Mitt absoluta favoritrecept!
ca 12 vanliga muffins
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1,75 dl socker
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 ägg 
3 dl mjölk
1 dl olja
175g hackad choklad (av valfri sort)
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en bunke. Rör om och blanda väl. 
- I en annan bunke vispar du ihop ägg, mjölk och olja. Vispa i ca 1 minut med elvisp.
- Rör ned äggvispet i mjölblandningen. Blanda om till en jämn smet. Blanda in nästan all den hackade chokladen. 
- Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar. Fyll de ca 3/4 delar med smet.
- Toppa varje muffinsform med resterande delen av den hackade chokladen. 
- Grädda ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Tiden varierar hos olika ugnar.
- Låt svalna på galler.
 
0 kommentarer publicerat i Muffins
Taggar: Chokladmuffins, Chokladmuffins recept, Muffins recept