Himmelsk chokladpavlova

Idag fyller min lillasyster 21 år och hon hade specifika önskemål om hennes födelsedagstårta.
Den skulle vara av maräng, helst en pavlova, innehålla daim och frukt eller bär.
Jag bestämde mig för att göra en chokladpavlova med tillbehör som jag redan hade hemma. 
Den innehåller min lillasysters alla krav plus extra touch of deliciousness..
Verkligen himmelsk!
 
12 portioner
Ingredienser:
75g mörk choklad
140g äggvita (ca 4 normalstora ägg)
220g strösocker (2,5 dl)
8g maizena (1 msk)
4g vitvinsvinäger (1 tsk) 
 
Fyllning:
5 dl laktosfri grädde
2 st satsumas (clementiner eller mandariner går bra)
1 dl hallon
En halvburk med dulce de leche (färdig kokt)
Två nypor havssalt
2 st dubbla daim, hackade
 
Gör så här:
- Hacka den mörka chokladen och lägg den i en skål. Smält antingen över vattenbad eller i mikron. 
- Sätt ugnen på 150 grader. 
- Vispa äggvitor till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en fast och glansig maräng. 
- Tillsätt maizena och vitvinsvinäger och blanda försiktigt med en slickepott. 
- Ringla den smälta chokladen och marmorera genom att vända runt max 2-3 gånger. 
- Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper, gör runda cirklar av marängen med ca 18-20 cm i diameter. 
- Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter. Efter halva tiden, lägg på aluminiumfolie. 
- När bottnarna känns torra så stänger du av ugnen och låter ugnsluckan stå öppen medan bottnarna svalnar. 
 
Ihopsättning av tårta:
- Vispa den laktosfria grädden. Skala och skär satsumas i små bitar. 
- den ena marängbottnen brer du på dulce de leche krämen, strör på några nypor havssalt, lägger på hälften av den laktosfriagrädden och strör på hallon samt bitar av satsumas. Lägg på nästa botten och gör likadant. Avsluta med att strö på hackad daim. 
- Serveras direkt eller efter en stund då bottnarna har hunnit bli lite fuktiga av grädden. 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Tårtor
Taggar: chokladpavlova, chokladpavlova recept, dulche de leche recept, marängtårta recept