Mini maränger med färg av rödbetor!

Till alla hjärtans dag bakade jag dessa ursöta mini maränger som också är färgade
med en helt naturlig livsmedelsfärg - rödbeta. De blev såå himla bra!
Maränger kan man servera till både efterrätter och dekorera bakverk med.
Hoppas du får en underbar alla hjärtans dag! :)
ca 50 st.
Ingredienser
3 äggvitor, ca 1 dl.
0,5 krm citronsaft
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl socker
1-2 tsk rödbetspulver eller 1 tsk rödbetssaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna med citronsaften, vaniljsockret och 1 dl av sockret till ett fast skum. Vänd försiktigt ned resten av sockret.
- Tillsätt rödbetspulver eller rödbetssaft, lite i taget, tills du får den färg du vill ha. Tänk på att inte ta för mycket för då är det risken att marängerna smakar lite rödbeta. Blanda försiktigt om.
- Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Du får göra precis i vilket mönster och storlek du vill.
- Grädda marängerna i ugnen ca 45-60 minuter tills de släpper från pappret. Stäng av ugnen, öppna luckan lite och låt marängerna stå kvar inne i ugnen tills de torkat.
