Mjölkchokladmousse med apelsinkanderade mandlar

En superenkel och otroligt god chokladmousse att snabbt slänga ihop till efterrätt.
Går att skippa de kanderade mandlarna om man vill, men de är fantastiskt goda att äta till.
Lycka till! :)
6 portioner
Mjölkchokladmousse
150 g mjölkchoklad (Marabou funkar fint)
3 dl vispgrädde (vanligt eller laktosfri)
3 äggulor
Apelsinkanderade mandlar
1,5 tsk rivet apelsinskal
1,25 dl strösocker
3/4 dl mandlar
Gör så här:
- Smält chokladen i en skål över ett vattenbad på spisen. Ställ åt sidan för att svalna.
- Vispa grädden och ställ åt sidan.
- Separera ut äggulorna från äggvitorna.
- Vispa ned en äggula i taget i den vispade grädden och blanda sedan i den smälta chokladen.
- Fördela moussen i valfria skålar, eller koppar, och ställ i kylen minst en timme för att stelna.
Förberedelse av apelsinkanderade mandlar:
- Skala en tunn bit apelsinskal med en potatisskalare. Hacka skalet fint.
- Smörj en bit bakplåtspapper med rapsolja.
- Smält sockret i en liten tjockbottnad kastrull. Rör inte om för mycket för då karamelliseras sockret och bildar klumpar, utan blanda försiktigt ned apelsinskal och hela mandlar med en träsked.
- Häll upp blandningen på det smorda pappret och låt stelna ca 30 minuter.
- Hacka det med en stor vass kniv och strö över chokladmoussen.