Pasta vongole - pasta med musslor i vitvinssås!

En lättlagad måltid som samtidigt är otroligt lyxig och smakar himmelskt!
4 portioner
Ingredienser
1 kg färska blåmusslor
2 vitlöksklyftor, pressade
4 msk olivolja
2 dl vitt vin
salt och svartpeppar
pressad citron
1 röd chili, färsk eller torkad
2 msk bladpersilja, färsk eller fryst
400 g tagliatelle
Gör så här:
- Rensa och tvätta musslorna. Kasta de som inte är hela och stängda.
- Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
- Fräs vitlöken i olivolja utan att den får färg. Häll på vinet och låt koka upp.
- Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills musslorna öppnat sig. Släng de som inte öppnat sig.
- Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop ca 2 minuter. Smaka av med salt, papper och citronsaft.
- Häll i nykokt pasta, musslor och strö över med chili samt bladpersilja.