Äppelkaka med smak av kardemumma

8 portioner
Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
3 äpplen
1 msk citronsaft
2 msk socker
2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken.
- Bred ut smeten i en smord form, 24 cm i diameter.
- Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda äpplena med citronsaft, socker, kardemumma och vaniljsocker. Lägg de sockrade äppelklyftorna i ett fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Grädda i ca 40 minuter.
- Servera den ljummen med vaniljvisp eller vaniljsås.
Orginalreceptet kommer från mittkök.se