Kolasnittar med inbakad mjölkchoklad

Varje onsdag bakar vi med barnen på mitt arbete. 
I onsdags kom vi över detta recepet av bästa Mykitchenstories
Kakorna försvann under en blinkning, SÅ goda var dom!
 
10 st.
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk mörk sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad
 
Garnering
Chokladknappar eller grovhackad choklad
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader (ö/u-värme) eller 150 grader (varmluft). 
2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet. 
3. Häll sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Är degen för smulig kan du tillsätta lite mer sirap. 
4. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till den med händerna. 
5. Placera chokladen i mitten på längden och packa in chokladen genom att vika in degen över kanterna. 
6. Grädda längden i mitten av ugnen ca 12 minuter. 
7. Låt längden svalna lite innan du dekorerar den med chokladknappar eller grovhackad choklad.
8. Skär upp snittar tills det blir ca 10 st.