Blomkakor med smak av rosor

ca 25-30 kakor
 
Ingredienser
100g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl rosensocker (http://underbaraannika.se/2014/june/rosensocker.html)
1 ägg 
1 msk vaniljsocker
250 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Röd karamellfärg alt. röd pastafärg
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda alla ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. 
- Dela degen i två skålar och blanda ned röd karamellfärg i ena skålen. Knåda in färgen så att den blir jämnt utblandad. 
- Mjöla bakbordet lite lätt och kavla ut den ljusa degen till en ca 2 mm tjock platta. Stansa ut blommor med hjälp av en pepparkaksform som ser ut som en blomma. Flytta över blommorna till en plåt med bakplåtspapper, ta sedan ett litet shotglas eller baksidan av ett spritsmunstycke och stansa ut mitten av varje blomma. 
- Kavla ut den rosa/röda degen till en ca 2 mm tjock platta. Stansa med hjälp av shotsglaset alt. baksidan av spritsmunstycket, ut cirkulära former som matchar hålen i de ljusa blommorna. Lägg över varje rosa cirkel i en ljus blomma och tryck lite försiktigt omkring kanterna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna därefter svalna på plåten innan de förflyttas till ett galler.
0 kommentarer publicerat i Småkakor
Taggar: blomkakor, formkakor, rosensocker, småkakor