Indisk linsgryta tillsammans med snabblagat naanbröd för två!

Jag äälskar indisk mat! Och det är lättare att tillaga än vad man tror.
Denna gryta är smakrik och tar under 30 minuter att tillaga.
Och serveras tillsammans med snabblagade naanbröd..
Mmm... såå gott!
Dhal - indisk linsgryta
Ingredienser
1/2 lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1/2 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk koriander
1/4 tsk mald spiskummin
2 dl röda linser
200g krossade tomater
1/2 grönsaksbuljong + 1 dl vatten
(200 ml kokosmjölk)
Salt
Lime
Till servering
Ris
Naanbröd
Gör så här
- Skala lök, morötter och vitlök. Tärna löken och moroten i bitar. Finhacka vitlöken.
- Värm rapsolja i en kastrull och fräs lök, morötter och vitlök i några minuter. Riv ned ingefära, koriander och kummin. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt de krossade tomaterna, grönsaksbuljong och vatten. Om du vill ha en mjukare och sötare smak tillsätt kokosmjölk.
- Låt det koka sakta under lock i ca 25 minuter. Smaka av med salt och limejuice. Under tiden kan du förbereda och tillaga naanbröden.
Snabblagat naanbröd, 2 st.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1/4 msk bakpulver
1/4 tsk salt
0,25 dl vatten
1/2 dl turkisk yoghurt (creme fraiche fungerar bra också)
1 litet ägg
olivolja
flingsalt
Gör så här
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd i vatten, yoghurt och ägg.
- Arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Häll ut lite mjöl på ett bakbord och knåda degen smidig.
- Dela degen i två delar och tryck ut vardera degbit till en mycket tunn cirkel.
- Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i ett bröd i taget. Stek varje bröd på hög värme, ca 3-5 minuter på varje sida. När bröden fått fin färg och puffat upp sig något i volym är de klara.
- Servera direkt tillsammans med linsgrytan.