Glutenfri Kaffekaka



KAFFEKAKA

Glutenfri


Ingredienser 

200 g socker

150 g rumsvarmt smör eller margarin

3 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 msk snabbkaffepulver + 1 msk hett vatten

2 tsk fiberhusk

100 g mandelmjöl

75 g kokosmjöl

100 g potatismjöl

2 tsk bakpulver


På den färdiga kakan

1,5 msk snabbkaffepulver + 1,5 msk hett vatten.


Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en 1,5 liters bakform och strö den med kokosflingor.
  2. Vispa smör och socker riktigt pösigt.Vispa ned äggen ett i taget.
  3. Rör ned vaniljsocker och sedan kaffepulver utrört i det heta vattnet.
  4. Mät upp och blanda fiberhusk, mandelmjöl, kokosmjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
  5. Rör ned de torra ingredienserna i smeten.
  6. Häll upp smeten i den smorda och ströade formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Håll koll de sista 5 minuterna så att kakan inte blir för torr.
  8. Låt kakan svalna och vänd sedan upp den på en tallrik.
  9. Blanda kaffepulver och hett vatten.
  10. Droppa över kaffevätskan jämnt fördelat över kakan. 

Kaffeglasyr

125 g rumsvarmt smör

200 g florsocker

1 msk kaffe utrört i 1 msk hett vatten.


Salta mandlar och glutenfri choklad till garnering.


Gör så här
  1. Vispa smör och socker smidigt med elvisp.

  2. Tillsätt kaffe under vispning.

  3. Bred krämen över den kalla kakan.

  4. Dekorera.


Kakan ska förvaras i kylskåp.