Chocolate chip cookies med rosensmak

Jag bara älskar dessa kakor!
Så jag bestämde mig för att tillsätta en lite annorlunda smak, rosensocker.
Det går finfint att baka med vanligt strösocker eller göra en egen twist.
Lycka till! :)
Ingredienser
300g smör
2,25 dl rosensocker
2,5 dl brun farinsocker
2 st ägg
3 tsk vaniljsocker
7,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao (frivilligt)
200g grovt hackad choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Jag brukar ta varmluft men använd det som du är bekvämast med din ugn.
- Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan det med det smälta smöret och blanda ordentligt. Blanda i resten av ingredienserna.
- Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor boll, ganska seg och kolaaktig, ta gärna upp en liten bit och testa rulla till en boll. Smeten kommer att vara fettig men den ska gå att rulla ordentligt ändå när den är klar.
- När smeten känns bra mellan fingrarna, blanda då i den hackade chokladen.
- Dela upp smeten och rulla ut till små bollar, lägg de med lite mellanrum mellan varandra och platta sedan ut de lite lätt på bakplåtspappret.
- Grädda kakorna i 175 grader, ca 10 minuter. Kakorna kommer ha flytit ut och vara lite svällda när du tar ut dem men dem sjunker ihop när man plockar ut dem ur ugnen. Låt kakorna ligga kvar en stund på plåten och eftergräddas innan du flyttar dem till ett galler för annars är risken att de faller sönder om du börjar flytta på dem direkt.
- Supergoda kakor att doppas i både mjölk, te eller annan valfri dryck.