Internationella kaffedagen: Fira med dessa underbara kaffesnittar!

Idag är det internationella kaffedagen, och det ska såklart firas!
Jag gillar dessvärre inte att dricka kaffe men däremot gillar jag att baka med det.
Så ikväll fick det bli snittar smaksatta med kaffe, doppade i smält mjölkchoklad och toppade
med hackade mandlar. Mums!
Baka, vänta och njuut!
ca 35 st.
Ingredienser:
100g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ca 3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
1/4 dl starkt kokt kaffe, kallt + 1 tsk snabbkaffepulver
50g av valfri choklad
Hackade mandlar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker vitt och poröst.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen. Tillsätt kaffet, lite i taget, och smaka efter hur stark kaffe smak du vill ha. I mina snittar använde jag 5 tsk kaffe.
- Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
- Dela degen i två delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut längderna med hjälp av en gaffel.
- Grädda längderna mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
- Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna sedan kallna på plåten.
- Doppa halva snittarna i smält choklad och toppa med hackade mandlar.